Praktik i praktiken…

Välkommen Marilyn Klarin!

av hjortcom den 09/10/2012

Tänk vilket bra beslut det var att höra av sig till samverkansavdelningen på Linnéuniversitetet. Tack vare det lilla steget från min sida och duktiga samverkanskoordinator Elin Lindkvists hjälp kommer jag under hela hösten ha den stora glädjen att få dela med mig av kunskaper, erfarenheter och olika projekt till en praktikant! Dessutom har jag förmånen att få hur bra hjälp som helst av en duktig, kompetent och trevlig Marilyn Klarin. Numera flödar inspirationen på Hjortzberg Communication!

En student kan verkligen ge nya perspektiv på verksamheten och utvecklings-/utvärderingsprocesser, uppslag och friska idéer i projekt och ett bra sätt att stämma av företagets kompetens och kommande kompetensbehov. Även när man är soloföretagare!

5 snabba med Marilyn:

 Vad är det du pluggar?

Jag läser Internationella Samhällsvetareprogrammet med inriktning mot statsvetenskap

 Vad hoppas du få ut av praktiken?

Framförallt är det att få omsätta det jag lärt mig rent teoretiskt och få jobba med frågor som verkligen intresserar mig.  Sen vill jag verkligen komma ut i “verkligheten”, det är en sak att läsa om teorier i en bok men en helt annan att ställas inför det.

 Varför är arbetslivsanknytning genom samverkan viktigt för studenter, som du ser det?

När man pluggar en så teoretisk utbildning som jag gör är det otroligt viktigt att så tidigt som möjligt komma i kontakt med arbetslivet dels för att få erfarenhet och viktiga kontakter som kan hjälpa en i framtiden, men även för att få sig en bild av vilka möjligheter man har med sin utbildning.

 Vilket är ditt drömjobb?

Jag kan tänka mig många saker, men jag hade gärna arbetat med policyanalys, verksamhetsutveckling, eller en karriär inom UD, listan kan göras lång…

 Skulle du någon gång kunna tänka dig att driva ett eget företag? 

Absolut! Det är inte förrän jag började praktiken här som jag insåg att det faktiskt var en möjlighet att starta eget för att forma sin karriär.

Skolforum

Marilyn och jag möter lärare på Skolforum, för Svenskt Näringsliv

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: