Konferenskoncept: Kompetensutmaningen, Svenskt Näringsliv

Kompetensutmaningen Skåne 2.0

av hjortcom 09/11/2012

Det blev en riktigt bra uppföljning till fjolårets Kompetensutmaning i Skåne. Denna gång på Minc i Malmö.

Kompetensutmaningen 2.0

Kompetensutmaningen 2.0

Kompetensutmaningen Skåne

av hjortcom 09/09/2011

I förrgår arrangerade Svenskt Näringsliv Skåne ett seminarium om mismatchen på arbetsmarknaden. Med den roliga uppgiften som konferenskoordinator fick jag som rosen på tårtan uppleva en förmiddag späckad av ruggigt bra talare som delade med sig av hela spektrat av perspektiv, från det utbildningspolitiska ramverket i Stockholm till verkstadens vardag i Bjuv. Publiken om drygt 100 personer var också fantastisk med bra frågor och spännande vinklar, även den blandad till en härlig mix av allt från riksdagsledamöter till utbildningsledare och regionala företagare.

Moderator Jan Wifstrand, Rapidus, fångar publikens intresse

Välkommen att läsa mer om konferensen, se bilder och ta del av presentationerna (PDF) på Svenskt Näringslivs webbplats HÄR!

Vill du veta vad deltagarna tyckte om konferensen? Läs Röster i vimlet – korta intervjuer – HÄR.

En av paneldeltagarna, Emil Eriksson (M) har bloggat om konferensen HÄR. Diskussion fördes även på Twitter med #mismatch och #skåne som hashtags samt på Svenskt Näringsliv Skånes Facebooksida.

Samma dag som konferensen hölls gjorde Svenskt Näringsliv ett debattinlägg i Sydsvenskan, det kan ni läsa HÄR.

På plats under förmiddagen den 7 september var Kristianstadbladet, vars ledare Kontakter och attityder – viktiga vägar till jobb finns HÄR och Kvällsposten, vars ledare/debatt Inte om, utan när du förlorar jobbet ni finner HÄR.

Slutligen vill jag tacka Rolf Elmér, Carola Netterlid, Eva Frisk och övriga medarbetare på Svenskt Näringslivs regionkontor i Malmö för det fina förtroendet.

KOMPETENSUTMANINGEN – nationell konferens på Fotografiska

av hjortcom den 17/01/2011

Det här med konferenser är otroligt utmanande och kul. Det börjar med trådar och idéer som ska greppas och sättas i rätt sammanhang. Därefter ska innehållet byggas ut och ett koncept ta form. Vidare gäller det att hitta suveräna talare och hålla alla bitar på plats för att skapa en lärorik och givande upplevelse som deltagarna tar med sig. Ett sådant arrangemang genomfördes på Fotografiska museet i Stockholm i november. Bland annat föreläste Pontus Braunerhjelm vid Entreprenörskapsforum och IBM:s personaldirektör Carina Strand. En stjärna på att väcka intresse och engagemang hos publiken är analytiker Bo Wictorin som berättade om kopplingen mellan utbildning och kompetensförsörjning.

Kompetensutmaningen

Uppdragsgivarna Teknikföretagen, Svenskt Näringsliv samt Almega och Svenska Teknik&Designföretagen deltog också aktivt under dagen som avslutades med en workshop under ledning av Angeli Sjöström, Processrum. För andra gången fick jag förmånen att jobba med Karin Adelsköld som moderator, alltid lika proffsig! Och dessutom Sveriges roligaste kvinna, enligt min mening.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: