Uppdrag: Teknikföretagen

INGENJÖRSKONFERENS 2010 för Teknikdelegationen

av hjortcom den 17/01/2011

Vinterns stora projekt 2011. Det  spann vidare på ingenjörstemat och mynnade ut i en konferens med  drygt 200 deltagare på Citykonferensen i Stockholm. Mina uppdragsgivare var Teknikdelegationen och Industrikommittén i samarbete med Teknikföretagen, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Skogsindustrierna. Uppsättningen talare borgade för en spännande och lärorik dag med smarta och roliga moderatorn/teknikbloggaren Karin Adelsköld i spetsen. Vilken dag det blev!

Nya ingenjörsroller

Under hösten har jag känt mig lite extra stolt över Teknikföretagen och mina ex.medarbetare där.  Har du sett Felix stör en ingenjör i TV 4? Om inte kan du gå in på TV4Play. Fantastiskt underhållande serie om ingenjörshjältar runt om i världen som får besök av en viss Herngren. Sverige behöver ingenjörer och trots att detta förmodligen är världens mest mångsidiga och spännande yrke väljer inte tillräckligt många barn och unga teknik som utbildningsgren. Jag hoppas den här serien ökar entusiasmen hos dem som tvekar. Om du är sugen på att veta mer om hur det är att vara ingenjör vill jag varmt rekommendera en fantastisk

TEKNIKFÖRETAGEN 2009

av hjortcom den 17/01/2011

Uppdrag från Teknikföretagens huvudkontor i Stockholm och ett område jag brinner starkt för – högre utbildning och kompetensförsörjning. Dessa härliga månader innebar intressant arbete med att kartlägga och undersöka ingenjörsutbildningens innehåll och marknadsföring en av densamma sam företagens syn på utbildningens utveckling vid anställning av nybakade ingenjörer.

Rapporten kan du ladda ner på Teknikföretagens webbplats här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: